På fotballens festdag tok jentene turen til Bergen og Åsane for å kapre poeng mot Silje P’s gamle lagvenninner. Da vi ankom stadion lettet skyene litt og sola hilste oss velkommen til en flott gressmatte på Myrdal stadion.

Vi tok tak i kampen fra første spark på ballen og det går ikke lang tid før vi får vår første store sjanse. Mia får ballen oppe på høyre siden. Hun legger igjen til Lena som svinger den inn foran mål. Der kommer Haddal på et fint løp og får satt pannebrasken på ballen. Ballen stryker utsiden av stolpen.

Vi fortsetter å styre kampen og har to-tre sjanser til som kunne med litt bedre presisjon endt i mål. Lena har et knallhardt langskudd som går til side for mål, Saba prøver seg også men keeper får så vidt avverget med en lang hånd og den største sjansen kommer etter et innlegg fra Mia; ballen treffer undersiden av tverra, danser litt på linja, men ingen får kranglet den inn.

I stedet straffes vi hardt for å være upresise på egen halvdel. Vi vinner ballen nede på vår høyre siden og setter fart fremover med masse folk. En feilpasningen midt på egen halvdel fører til at Åsane plutselig er i overtall. De triller ball rundt stopperne våre og alene med keeper gjør de ingen feil og setter inn 1-0.

Åsane har også et frispark det lukter svidd av og som fort kunne endt med økt ledelse. Åsanekaptein Sandra klemmer til fra 25-30 meter. Skuddet er knallhardt og Grei-spillerne står nesten å måper. Ballen går mot undersiden av tverra og en god Ida får opp ei hånd og vipper den over mål.

I den andre omgangen går Grei ut og presser enda hardere. Frustrerte Åsanespillere klarerer så godt de kan, men får ikke til å sett spill. Til tross for at vi har ballen og presset sliter vi med å komme til åpenbare sjanser, men vi har igjen noen muligheter hvor vi med bedre presisjon kunne både utlignet og tatt ledelsen. Marlene har flere fine løp opp på venstre siden. Ved første anledningen får hun lagt igjen til Silje som får ballen litt brått og dermed ingen klem på avslutninga. Nesten runde får Marlene lang ut til Lena som får skuddet sitt blokkert av en oppofrende Åsanespiller.

Så skjer det som vi dessverre er blitt alt for vant til. Vi har presset og overtaket, men motstanderen scorer. Ballen blir spilt i støtte på Ida som har press. Klareringen havner derfor hos en Åsanespillere som kjapt vrir til en ledig lagvenninne foran mål. Med god hjelp av armen (noe hun selv innrømmer), får hun ballen med seg og har ingen problemer med å sette den i mål.

Få minutter etter scoringa må Lena forlate banen med hodeskade etter en kollisjon med Åsanes kaptein. Innpå kommer Elisabeth E som får med seg laget på en siste innspurt. Et frisk pust blir det også når Marie kommer inn på høyrekanten og det tar ikke lang tid før hun får sendt av sted et skudd som nesten fører til redusering. Vi flytter opp folk på topp og kjemper som løver for å få den fordømte ballen i mål, men det vil seg ikke. I stedet gir Åsane oss en leksjon i effektiv fotball når de på kontring setter sin 3. for dagen.

Kampen ender 3-0 og igjen sitter vi med en følelsen av urettferdighet og oppgitthet. Men fakta er at om man skal vinne fotballkampen må man score mål og ikke slippe inn tullete mål som fort kunne og burde vært unngått.

Greis lag i formasjon (4-2-3-1): Ida, Pia – Tawar – Thea – Silje P, Eirin – Marlene, Mia – Lena – Haddal, Saba

Gult kort: Eirin