Østlandet kunne by på atter en vakker og varm vårdag når jentene satte seg på bussen til Brumunddal. Første runde i Norgesmesterskapet stod for tur og jentene hadde litt av hvert å revansjere etter cupbomben som smalt på Raufoss i fjor.

Før kampen var det selvfølgelig snakk om hvor viktig det er å ikke undervundere motstanderen og tro at man har vunnet kampen før den er spilt. Som Eirik så fint sa; Det er laget som vil vinner som vinner slike kamper og ikke laget som forventer og tror at de skal vinne. Jentene var bestemte på å prøve å holde tempoet i kampen oppe og la ballen gå på få touch. Det lykkes vi med i begynnelsen og kommer til flere fine angrep hvor alle i angrepsrekka bidro. Etter 10 minutter lyktes vi endelig med å få årets første scoring i en offisiell kamp, og det er vel ikke overraskende for noen at Saba står bak denne. Fra 18 meter sender hun den knallhardt i hoftehøyde forbi en feilplassert keeper bakerst hos Brumunddal.

Etter dette begynner jentene til tidere å skulle gjøre litt for mye på egenhånd. Vi møter et svakere lag og de fleste har ingen problemer med å utfordre og runde både 1,2 og 3 spillere. Problemet da er at løpene blir brukt opp eller stopper opp, og vi får ingen god flyt i spillet. Til tidere rulles det opp svært flotte angrep og vi belønnes stort sett med cornere. To av disse omgjøres til mål. 2-0 scoringen er det Sandra B som står for 22 minutter ut i kampen. Corneren slås inn i feltet fra Mia. Eirin, Siri og et par Brumunddalspillere går i duell foran keeper. Ballen havner hos Sandra B på bakerste stolpe som får all verdens av tid til å ta ned ball og sende den i mål. 3-0 kommer på corner fra motsatt side i det 44. minutt. Igjen går Siri og Eirin opp i duell, men denne gangen er også Lena med i klynga som kjemper om ball. Hun får en skulder på ballen som går mot mål og når Brumunddalspilleren som har plassert seg på stolpen bommer i sitt forsøk på å avverge er det ingen som kan hindre scoring.

Vi har flere andre greie muligheter i løpet av omgangen. Mange flott gjennomspill, men som mot Sarpsborg gikk mange av ballen hakket for langt og endte opp hos keeper før vi nådde frem. I oppsummeringen av omgangen trekker også Eirik frem at pasningsspillet til tider var alt for dårlig og at mot bedre motstand vil det kunne straffes seg vesentlig hardere. Han pointerte også det faktum at vi vinner for få dueller. Brumunddal har et ungt og uerfarent lag og vi burde absolutt vært mye mer overlegne i duellspillet.

IMG_7751

I pausen gikk praten omkring det å få mer fart på ball og ikke minst kutte ned på touchene. Dette sammen med heving av pasningkvalitet er nøkkelen for å få til enda flere og bedre angrep.

 

I begynnelse av andre omgang forsetter vi å gjøre samme feilene som i den første. Men utover så løsner det, og mot slutten løsner det virkerlig. Da er det til tider sambatakter og masse flott klikk klakk spill uten at dette resulterer i noen større ledelse. Vi får med oss ett mål fra den andre omgangen og også dette kommer på døball. Etter 77 minutter slår Lena et frispark fra ventresiden, 25-30 meter fra mål, knall hardt inn i feltet mellom keeper og løpene som kommer inn i boks. Måljegeren Saba er først på ballen og setter den kontant i nettet.

Det burde vært flere mål og den største sjansen var det Sandra P som kom til etter at hun ble spilt nydelig igjennom av Sandra B. Sandra P fosser innover mot 5 meteren med bare keeper foran seg når hun blir løpt ned/tråkket på bakfra. Alle stopper opp og venter på at dommeren skal blåse straffe og sende syndebukken i dusjen. Det skjedde aldri og hun vinket bare spillet videre. Selv motstanderbenken måtte gni seg i øynene for å tro det de så.

Det skal sies at dommeren beklagde dømmingen sin til både hjemmelag og bortelag etter kampen. Alle kan ha en dårlig dag på jobben, og den ydmyke dommeren fra Vang Fl var kvinne nok til å se og ikke minst innrømme det selv. Vi velger derfor å ikke nevne flere av situasjonene som vi stusset på. Det hadde uansett ikke noe å si for sluttresultatet. I cupen er det vinn eller forsvinn. 0-4 eller 0-5 har ingen betydning.

Alt i alt var det en grei gjennomføring uten at man fikk helt godfølelsen. Vi fant ut hvor målet stod og puttet 4 baller. Til helgen håper vi jentene har fått trent ennå mer avslutninger og posisjonering så effektiviteten kan økes noen hakk. Defensivt er det ikke så mye å si. Ida fikk null avslutninger på seg og den bakre fireren ble heller ikke satt på de største prøvelsene.

IMG_7775 IMG_7770 IMG_7764 IMG_7763 IMG_7757 IMG_7756 IMG_7741 IMG_7738 IMG_7737 IMG_7722 IMG_7718 IMG_7712 IMG_7704 IMG_7701 IMG_7693 IMG_7691

Som vanlig finner dere flere bilder på vår facebookside :)