Endelig er sesongen 2013 sparket igang for jentene fra Groruddalen, og hva er vel bedre enn å åpne med en 3-poenger.

Det var en spent og klar gjeng som satt på bussen oppover E6 lørdag formiddag. Det var kun en ting som gjaldt; kommer skikkelig ut av startblokkene og gi hjemmelaget en skikkelig fight om poengene. Da vi var oppe på Hedmarken i vinter endte kampen 1-1 så vi forventet et jevn og god fotballkamp.

I garderoben var det fokus på å ha det gøy, jobbe for hverandre og rett og slett gi jernet

IMG_2611

 

 

Begynnelsen av første omgang er forholdsvis jevn. Grei-jentene har ballen mest og er spesielt farlige når de kommer rundt på høyresiden med lynkjappe Amalie. Fart utnytter overgangene og får noen cornere. De er nære ved å gå opp i 1-0 når en av cornerne skrues rett i tverrliggeren, men Grei slipper med skrekken.

1-0 er det derimot Sandra som får gleder av å sette inn få minutter senere. Eli spiller fint inn til Siri i boks som feilvent velger å legger igjen til Sandra. Fra 18 meter uten å nøle klemmer Sandra til og får drømmetreff. Ballen suser inn i krysset, utagbart for Farts sisteskanse.

Etter målet får Greijentene ennå mer energi og ruller opp angrep etter angrep. Amalie kommer rundt på kanten flere ganger og får både avsluttet og lagt gode innlegg. Dessverre ender ingen i mål. Når 2-0 målet kommer er det ikke overraskende at Amalie er involvert  men kanskje måten hun er involvert på. Hun har nemlig tatt plass på høyre back og spiller fint opp Marlene som tar en kjempeløp langs kanten. Et presis innlegg ekspederes i mål fra 5 meter av en iskald Siri.

Flere mål blir det ikke før pause, men det burde kanskje vært det?

IMG_2626Farts beste skuddsjanse som går et par meter utenfor målet.

 

I andre omgang forsetter Greijentene kjøret mot Farts mål. Vi er frempå flere ganger, men ikke presise nok i avslutningsfasen. I motsatt ende har Ida svært lite å gjør da forsvaret gjør en god jobb med å rydde unna det Fart har å by på.

Da er det gledelig at sjefen i forsvarsleddet får gledene av å sette den 3. i kassa. Midtstopper Maja rager høyest på corner og setter ballen kontant i mål.

IMG_2654Majas Mål

Greijentene fortsette å produsere sjanser og både Amalie og Eirin har gode muligheter til å øke ledelsen.

Fart legger etterhvert om til kun 3 spillere bak. Vi velger å stå i samme formasjon og får svært mye rom på kantene. Vi burde nok prøvd å utnytte dette mer en hva som ble gjort. Det er trangt på midten og det blir endel feilpasninger fra begge lag.

En av disse pasningene blir snappet opp av en våken Marlene på backen som setter full fart fremover med ballen. 4 mot 3 velger hun å slå en crosser over til innbytter Anna som er helt alene på venstrekanten. Hun tar med seg ballen til hjørnet av 16-meteren og sender en suser rett i mål. Det står 4-0 i favør Grei.

Mot slutten av kampen ser det ut til at debutant Sandra P. skal sette den siste spikeren i kista, men når hun kommer gjennom alene gjør Fartkeeperen en gimrende jobb der hun kommer ut og gjør seg stor.

Det ender 4-0, men sifrene kunne fort vært større.
Til sesongstart å være må vi si oss godt fornøyd. En godt gjennomført kamp hvor vi ikke slipper oss nedpå til tross for flere måls ledelse. Det er forsatt endel ting å ta tak i og jeg tror vi får se et ennå bedre Grei-lag neste helg når Voss gjester Greibanen.

Fart – Grei 0-4 (0-2)

0-1 Sandra Berg   15. min
0-2 Siri Delviken  24. min
0-3 Maja Nordahl 54. min
0-4 Anna Ellingsen   82.min

Ingen gule eller røde kort

Grei’s lag;

Ida Nordstøm – Marlene Young, Maja Nordahl, Marie Madsen, Silje Paulsen – Eli Gulbrandsen, Lena Aanensen, Sandra Berg, Amalie Ramadan (Anna Ellingsen 79.min) – Eirin Sveen (Sandra Paulos 79.min), Siri Delviken (Siham Loulanti 87.min)

Andre kommentarer/referater:
http://fotball.adressa.no/kvinner/article276908.ece

BILDER:

IMG_2612

IMG_2610

 

IMG_2628

 

IMG_2625

 

IMG_2647

 

IMG_2648

IMG_2659