Igjen er det blitt helg og igjen skal det kjempes om poeng på grønne matter rundt om i det ganske land. For Greis del er det Fortuna Ålesund som må overvinnes om det skal bli 3 nye poeng på hjemmebane. Kampstart er 15.00 på søndag.

Til tross for at Fortuna befinner seg langt nede på tabellen etter de 4 første rundene vil jeg si at de har hatt en god start. De har holdt lag som Åsane og Kaupanger til uavgjort, mens de kun tapte 2-1 bort mot et godt Grand lag. Som oss har også Fortuna en kamp mindre spilt og hadde frihelg sist uke. I cupen denne uka vant de komfortabelt 6-1 over Hødd.

I fjorårets oppgjør ble jentene fra Ålesund overkjørt i 1. omgang og det stod hele 4-0 til pause. I 2.omgang var de mer med og det ble ikke flere mål. Også borte stakk Grei-jentene av med alle poengene etter en 2-1 seier.

I forbindelse med kampen har vi tatt en prat med Amalie Lein (Ramadan) som i sesongens første kamper har løpt fra den ene forsvarrekka etter den andre. Den 17 år gamle jenta fra Lørenskog fikk få minutter i fjorårets 1.divisjon, men har i vinter tatt flere steg. Hun har vært fast inventar i startoppstillingen til Grei så langt denne sesongen og er i stadig utvikling.

Intervju med Amalie

Hvordan har treningsuka vært for din del? Den har vært helt grei. Kunne nok ha vært bedre. Det har mye med både cupkamp og ikke minst skole som surrer rundt i hodet.

Hva syntes du har gått bra for deg i de første kampene denne sesongen? Jeg er veldig fornøyd med å ha fått tillit fra start i kampene så langt i sesongen. Ellers føler jeg at jeg har fått til å komme meg rundt på kanten og til innlegg ganske ofte.

Hva må til for at du skal prestere på ditt best mot Fortuna Ålesund? Spise godt med mat, og sette bilder i hode mitt hva jeg kan gjøre på banen.

Hva vet du om Fortuna Ålesund? Jeg vet ingen ting om dem, men jeg tror de er gode!

Hvordan tror du kampen blir? Jeg tror den blir tøff, og spennende. Men jeg tror at vi klarer å slå dem!

Hva skal til for at alle poengene blir igjen i Oslo? Vi må holde fokus og spille ball, og ikke minst spille hverandre gode =)

Hvordan tror du kampen ender? Hjemmeseier 2-1

 

Undertegnede ser for seg nok en jevn batalje hvor kampen fort kan bli avgjort på innsats og utholdenhet. Fortuna har så langt i år vært gjerrige, men samtidig har de heller ikke scora mye mål. Skal vi henge med i toppen er dette en kamp vi må vinne og et lag vi bør slå. For å få dette til må vi løfte oss flere hakk fra forrige kamp, være effektive i boksen og kyniske i egen boks.

Hos Grei er Oda og Mia fortsatt ute med skade/sykdom. Resten av jentene er derimot klare for å gi Fortuna kamp.

 

 

IMG_2796

Amalie i aksjon mot Voss.