Høstens første hjemmekamp gav oss 3 viktige poeng og vi henger fortsatt med i toppen. I en til tider ruskete kamp er vi klart best i 90 + 4 minutter og registrer at vi fortsatt ikke har avgitt poeng på hjemmebane.

I vår var Fart motstander i sesongåpningen og vi vant da 4-0. Fart ligger litt fortapt i bunnen av tabellen sammen med Voss og må kjempe med nebb og klør denne høsten for å unngå sitt andre nedrykk på to år.

En heltent Grei-gjeng var klare for å vise publikum forskjellen på topp og bunn i divisjonen og tok tak fra første spark på ballen.

Fart fikk æren av å åpne ballet og startet med en lang ball mot høyre. Marie plukker enkelt opp og vi triller i gang vårt første angrep. Ballen spilles ut til Mia på vår høyrekant som legger igjen til Marlene som legger inn. Innlegget havner på første stolpe hvor Eirin kommer og knaller ballen opp i nettaket. 40 sekunder er spilt og Grei har tatt ledelsen!

Grei fortsetter å trille ball og prøver å rulle opp angrep. De store sjansen klarer vi derimot ikke å produsere og kun et par svake skudd fra distanse er det Farts keeper blir utsatt for. Vi kommer flere ganger på gode løp inne i boksen både med og uten ball, mens Farts stopperpar jobber iherdig og får hindret avslutninger.

Få minutter før pause har Fart sitt første skudd på mål og sleivsparket daler ned i lengste hjørne. Vi gjør en for dårlig jobb i presset og blir hardt straffet. Det står 1-1 til pause og sjansemessig kan man ikke si at resultatet er feil, men ser man på ballbesittelse burde Grei været i ledelsen. Men i fotball teller vi mål og jentene må virkelig ta seg sammen på siste 3. del dersom poengene skal bli igjen i Oslo.

I pausen ble Nicoline byttet inn for Mia. Det skulle vise seg å gi effekt umiddelbart. På et av sine første touch ekspedere hun ballen i mål etter et fint gjennomspill av Siri. Grei er igjen i ledelsen.

10 minutter senere er det Maja som rager høyest på corner. Om ballen er innom en motspiller før den går i mål er litt usikker. Men 3-1 står det uansett. Både spillere, trene og publikum har en sterk følelse for at dette nå skal gå veien. Grei er ennå mer dominerende enn i den første omgangen. Det rulles opp angrep på begge sider og stikkere slåes igjennom i midten. Spesielt kommer Nicoline mye rundt på sin høyrekant og skaper farligheter. En våken keeper bakerste hos Fart hindrer flere gode muligheter og mål.

Når Fart så putter sitt andre for dager. Også dette et skudd i krysset, er det plutselig kamp igjen. Et effektivt Fartlag har nå scorte 2 mål på 3 skudd! Hvis denne uttellingen skal være førende kan det virkelig bli farlig det siste kvarteret.

Heldigvis går det bare 5 minutter før Siri sklir inn 4-2 målet etter et innlegg fra Nicoline og får roet nervene til alle i og rundt Grei-laget

På overtid setter Maja den siste spikeren i kista nå et innsvingt frispark treffer baksiden av leggene hennes og spretter i mål.

Det ender 5-2. Noe som kan sies å være et godt resultat på en middels dag. Vi scorer 5 mål, noe vi ikke har gjort i serien tidligere i år. Og det uten toppscorer Eli på banen. At flere har funnet veien til nettmaskende er svært hyggelig å se.

Til tider er pasningskvaliteten svært dårlig og vi blir brutt i midten alt for ofte. Mot sterkere lag vil dette fort straffe seg. Heldigvis har vi en et god forsvarsledd som rydder opp i denne kampen.

Grei – Fart 5-2 (1-1)

1-0 Eirin Sveen   1. min
1-1 Camilla Bekkevold 42. min
2-1 Nicoline Viker 48. min
3-1 Maja Nordahl 57. min
3-2 Camilla Bekkevold 77.min
4-2  Siri Delviken 82.min
5-2 Maja Nordahl 90. min

Ingen gule eller røde kort

Grei’s lag;

Ida Nordstøm – Marlene Young, Maja Nordahl, Kaja Skare, Marie Madsen– Eirin Sveen (Anna Ellingsen 87. min), Elisabeth Haddal, Lena Aanensen, Sandra Berg, Mia Jensen (Nicoline Viker 46.min) –  Siri Delviken

 

Hadde et mål om å få med noen klipp fra kampen men nettet er ikke videre samarbeidsvillig.