Søndag kveld 26.04 gjestet nynedrykkede Grand Bodø Oslo og Greibanen. Jentene som for anledningen var ikledd nye flotte drakter var klare for å gi nordleningene kamp om poengene og forhåpentligvis få med seg alle 3 etter det sure tapet mot Sarpsborg sist runde.

Den første omgangen er relativt jevnspilt. Lagene bytter på å ha ball og begge lag prøver seg spesielt på spill opp rundt kanten. Greis forsvar står bra sammen og hindrer Grand Bodø i å skape særlig store problemer for Ida. Ved en anledningen kommer de seg rundt på sin høyrekant og får lagt inn. Heldigvis er nærmeste Grandspiller litt for sent ute og ballen går igjennom feltet.

Omgangens største sjanse er det Sandra B og Grei som står for. Lena slår et frispark inn i boksen mellom forsvaret og keeper. Sandra er først på ball og knaller til det hun har. Kun en godt målvakt hos de røde hindrer 1-0 ledelse.

sandra grand
(Bildet er lånt fra Støtt Norsk Kvinnefotball)

I andre omgang tar Grand over store deler av banespillet. De presser oss bakover og vi lar dem få vel godt tid med ball midt på banen. De dobler mye på sin høyrekant og kun heroisk innsats av Marie gjør at det ikke blir spesielt farlig. Marlene er på en liten snarvisit i motstanderens 16 meter når hun løper igjennom. Hun runder keeper som er kommet ut, men kommer for langt ned mot dølinja og setter ballen utenfor. Det må sies at det er mot spillets gang når Marlene på nytt er involvert og lemper ballen fra midtbanen inn i bakrom hvor Saba er på løp og lobber elegant over keeper til 1-0 ledelse. Etter målet kommer vi mer med i kampen igjen, men fortsatt er det Grand som har et lite overtak.

Til tross for at Grei er kommet mer med i kampen igjen er det Grand som klarer å komme seg igjennom og utligne til 1-1 når det gjenstår 20 minutter. Det virker som dette var en skikkelig kalddusj for Greijentene som igjen lar Grand ta over kampen og rulle opp angrep etter angrep. De dobler og tripler på høyrekanten, men Marie har en strålende kamp på backposisjon og rydder selv opp i det meste. Grand har flere gode muligheter til å øke ledelsen, men klarer ikke å få tråkket seg igjennom de siste metrene. Når de da 10 minutter før slutt lyktes er det ikke ufortjent at de går opp i en 2-1 ledelse.

Like før slutt har Sandra P tidenes mulighet til å ordne ett poeng når Lena spiller henne igjennom alene mot keeper. Fra litt skrått hold fyrer hun av og en tålmodig og reaksjonsterk keeper får såvidt et hånd på ballen og dytter den i tverrliggeren og ut til corner.

Det ender med 1-2 tap for tapre jenter i blått mot et Grand lag som rett og slett var bedre enn oss i dag.

 

Grei (4-2-3-1): Ida, Marie – Lena – Siri – Thea, Marlene – Eirin, Mia- Sandra B – Sandra P, Saba

grand kamp 2 grand kamp 3 grand kamp 4 grand kamp

Flere bilder finner dere på vår facebookside og siden til Støtt Norsk Kvinnefotball :-)