Lørdag spilte Greijentene mot nyopprykkede Kaupanger på Løren kunstgress. Varmen satte sitt preg på kampen og etter en nervepirrende slutt kunne Grei-jentene strekke hendene over hode og juble for nok en hjemmeseier.

Grunnet turnering for de yngre lagene på Greibanen måtte kampen spilles på Løren Kunstgressbane. Her steiket sola og vind var totalt fraværende.

Grei-jentene tok initiativet fra start og trillet mye ball i det bakre ledd. Kaupanger la seg bakpå og satset på kontringer. Balltempoet var ikke spesielt høyt og vi slet med å finne hverandre. Kaupanger på sin side hadde lite å by på og sendt stort sett avsted lange baller til Ida bakerst hos Grei når de fikk brudd.

Etter 10 minutter er vi på fart fremover men som så ofte før misser vi på de siste 20 meterne. Amalie gjør en kjempe god jobb i gjenvinningen og stjeler ballen tilbake like innenfor 16 meter streken. Hun sender den til Eirin som dribler av en kvinne og sender ballen i nettet til en fortjent Grei-ledelse.

Så mye mer er det ikke som skjer i den første omgangen. Varmen setter sitt preg på begge lag som slår mye feilpasninger og ikke klarer å spille seg frem til store sjanser. Det største sjanser er det Eirin som har når hun er  omtrent samme posisjon som hun tidligere scorte fra. Eirin tror dommeren har blåst for offside og smeller ballen på utsiden av målet. Dommer har derimot aldri blåst og vi sløser bort en god sjanse til å gå opp i 2-0.

 

I den andre omganger er Kaupanger mer på hugget og lar ikke Grei-jentene spille ball på samme måte som i den første. Varmen setter også sitt preg på denne omgangen og det er ikke mye underholdende fotball å vise til. Det produseres kun en stor sjanse i løpet av omgangen og den er det Kaupanger som står for få minutter før slutt. Et langskudd smeller i tverra på Ida og spretter ut foran mål. Der er en Kaupangerspiller først på ballen og headder den kontakt i nota. Linjemannen er oppe med flagget for å markere at spilleren var i offside da skuddet gikk og dommeren annullerer målet.

Grei-jentene slipper med skrekken og når dommeren få minutter senere blåser av kampen er det slitne og glade Grei-jenter som strekker hendene i været og jubler for nok en seier på hjemmebane.

 

Kampfakta:

Grei – Kaupanger 1-0 (1-0)
1-0 Eirin Sveen (10)

Gult kort: Marie Madsen (Grei)

Greis lag:
Ida Norstrøm, Marie Madsen, Kaja Skare, Maja Nordahl, Marlene Young, Eli Gulbrandsen (Ida Dåstøl 31.min), Lena Aanensen, Sandra Berg, Amalie Lein ( Sandra Syvertsen 58.min), Eirin Sveen (Cecilie Haukenes 72.min), Siri Delviken.