Lørdag var det klart for ny kamp i 1.divison. For jentene på begge lag var dette tredje kamp på en uke. Kongsvinger har overrasket positivt med 2 seire og en uavgjort så langt i serien. I cupen måtte det straffer til før de slo ut Raufoss (som vi røk mot i fjor)i første runde, mens de tirsdag måtte takke for seg etter tap mot Øhil og Annikken Jerre som stengt buret for Hoslelaget.

Vi har startet overraskende dårlig med 3 tap. Riktignok har spillet vært bra, men det sviker litt i begge ender. Det har ikke vært noe krisestemning i Greileiren, men tre tap på rad er nok og det var på tide å starte poengfangsten.

Jentene kommer godt ut av startblokkene og spesielt Mia på høyrekanten får masse rom på overganger. Mye av Greis spill foregår på midtbanen mens Kongsvinger hele tide søker mellomrommet. Etter 7 minutter bryter vi høyt på egen banehalvdel. Ballen ender hos Lena som spiller ut til høyre hvor Mia kommer på et sugent løp. Hun slår kjapt opp på Saba som er feilvendt. Saba vender utover og kommer seg løs fra stopperen sin. Hun fyrer løs fra hjørnet av 16. En feilplassert keeper har ingen mulighet til å hindre Grei i å ta ledelsen 1-0.

IMG_8050

Etter den gode starten forsetter Grei å kjøre tempo i overgangene. Problemet er bare at ballen går mye fortere enn spillerne og vi har ikke folk der ballene havner. Det blir derfor til at vi gjentatte ganger bare leverer ballen til Kongsvingers backfirer. Det fører til at Kongsvinger tar over initiativet i kampen. De varierer mellom å slå i bakrom og prøve å tre inn i mellomrom. Gode stoppere har kontroll på bakrommet, men vi sliter mer med mellomrommet. Kongsvingers høyrekant trekker konsekvent inn sentral noe som skaper et 3 mot 2 overtall mot våre stoppere. For å justere legger Grei midtbanen lavere og vi blir liggende godt inne på egen halvdel. Når vi da bryter er det fryktelig langt opp til Kongsvinger mål og Saba på topp blir jagende mye alene.

Kongsvinger er farlig nære utligning på et langskudd som treffer toppen av krysset. De prøver seg 2-3 ganger til fra 18-20 meter, men Ida har god kontroll bakerst.

IMG_8026

Ca. 10 minutter før pause finner Greijentene ut at de har forsvart seg nok og at det faktisk ikke er et toppserielag som møter dem denne kampen. Vi begynner å holde ballen i laget, spille trygge pasninger og lar Kongsvinger løpe. Det gjør at det åpner seg rom og vi får spilt fotball slik vi liker det. Det resultere ikke i store sjanser. Vi har noen skudd på mål, men enten blir skuddet for svakt eller så går det utenfor. Vi kjemper oss også til noen cornere. De to første får gå rett igjennom feltet, men så heter det seg jo at «på det tredje skal det skje». Corneren fra Mia går mot første stolpe. Der er Saba som går i duell med to Kongsvingerspillere. Ballen faller rett ned og mest oppmerksom er nettopp Saba som fra 5 meter tupper den forbi fire Kongsvingerspillere og i nettet. Utrolig at ikke en Kongsvingerspiller får en kroppsdel på ballen, men så er også Saba en ekspert i slike situasjoner.

IMG_8096

Jentene tar pause på 2-0 uten å ha samme godfølelsen som mot Sarpsborg og Grand, vel vitende om at 2-0 er en farlig ledelse. Pausesnakken dreier som om å være enda mer kompakte bakover og være tålmodige og flinkere på å holde på ballen i etablert angrep.

I starten fortsetter vi litt der vi slapp i 1. omg. Vi holder ballen i laget og det skapes mye rom i midten. Vi er likevel for dårlige til å utnytte disse rommene og klar ikke å skape noe som helst av farligheter. Kongsvinger legger seg etter hvert høyre og kommer med flere folk. De tar over mer og mer av initiativet samtidig som Greis støting dabber i kvalitet.

Kongsvinger klarer ikke å skape noen målsjanser, men eier ballen. Når de da får omgangens første målsjanse er det ikke ufortjent at de reduserer til 2-1 en 22 minutter før slutt. Målet kommer etter at vi mister ballen på venstresiden på egen halvdel. Marie på back blir utspilt og Kongsvinger får lagt inn foran mål. Silje er god og kommer først på ballen, men dessverre ender den hos en umarkert spiller i sort som fra 10 meter ikke har noe problem med å overliste Ida.

Etter dette tar panikken virkelig overhånd hos Grei. Tankene går kanskje til Grand-kampen hvor vi mistet ledelsen og endte med 0 poeng. Når vi får ball hender det alt for ofte at vi mister den igjen før det er gått 3 sekunder, eller så kælker vi den bort uten mål og mening. Når da Kongsvinger legger om til 3 bak og 3 (tidvis 5) på topp mister vi all struktur og løper tidvis rundt som hodeløse høns. Vi kunne med fordel roet mye mer ned, spilt smart og utnyttet rommene på kantene. De få gangene vi faktisk gjør det er vi nærmere å øke ledelsen enn Kongsvinger noen gang er utligning. Først er det Pia som drar seg rundt på venstrekanten høyt i banen. Hun får meg seg ball langs dølinja og avanserer mot mål. Foran mål står Eirin helt alene, men Pia oppfatter ikke dette og prøver et skudd fra skrått hold som keeper har full kontroll på. Den største sjansen er det Saba som skaper når hun tar med seg ballen på tvers ved 16-meteren. Hun rykker fra motspilleren sin og sender avgårde et skudd som alle tror går i mål. Ballen blir på mirakuløst vis reddet av et skliende bein på mållinja, men det gjør ikke noe da Pia er klar på returen og sender ballen tilbake mot mål fra 1(!) meter. Utrolig mens sant så dukker det et nytt skliende bein opp fra intet og Kongsvinger avverger målet som sannsynligvis kunne avgjort kampen.

IMG_8127

Det bærer dermed tilbake i forsvar og om vi ikke kjemper med struktur så kjemper vi i alle fall med nebb og klør. Få minutter før slutt er ikke kneet til Siri helt med når hun vender brått og hun blir liggende på bakken å vri seg i smerte. Med Siri liggende nede får Kongsvinger en ypperlig mulighet til å utligne når de er tre mot en inne i feltet. Heldigvis er innlegget alt for dårlig og vi får klarert. Siri bæres ut av banen og det er uvisst hvor alvorlig skaden er.

Vi kjemper oss igjennom de siste minuttene og drar i land årets første 3 poenger til stor lettelse for alle i Grei-leiren. Spillet var tidvis bra og tidvis helt elendig. Man sitter igjen med blande følelser etter å ha spilt en til tider svak fotballkamp, men samtidig fått med oss 3 poeng. Litt motsatt av sesongens to første kamper hvor vi spilte bra, men ikke fikk belønning i form av poeng.

Greis lag (4-2-3-1): Ida, Silje P – Siri (Tawar 86. min) – Thea – Marie, Eirin (Elisabeth E 90.min) – Marlene, Mia – Lena – Haddal (70. min), Saba

Eirins gule kort kom etter at Siri i frustrasjonens øyeblikk hadde et utrop mot linjedommeren. Spillerne forsøkte å fortelle dommeren at hun straffet feil spiller, men de talte for døve øre. Trenerapparatet varslet at det ville bli sendt inn protest mot kortet, så da får vi se hva som skjer.

Vi hadde kun 3 innbyttere til denne kampen da flere av a-lagspillerne sliter med skade. Sandra B har et kranglete kne, Sandra P sliter med betennelser og Hedda har en lysk som ikke spiller helt på lag.

IMG_8086

IMG_8059 IMG_8050 IMG_8033 IMG_8031 IMG_8030 IMG_8019 IMG_8013 IMG_8005

 

IMG_8002

Flere bilder finner dere som vanlig på vår facebookside