I skikkelig høstvær med regn og vind møtte Røa opp på Greibanen tirsdag kveld for å kjempe om avansement i NM. Det var klart for 2. runde og Røa var favoritter.

Med 2 seire, 2 uavgjort og et tap innehar Røa 5. plassen i kvinnenes beste liga (over både Stabæk og Avaldsnes). Vi for vår del står med 3 tap og 0 poeng på nivået under. Det var altså ingen tvil om hvem bookmakerne hadde satt som favoritter i denne kampen.

Planen til de blå var å ligge lavt og kompakt, dra ned tempoet og utnytte eventuelle overganger. De første 5 minuttene blir backfireren ligger en smule for høyt og Røas bakre firer får slå vellykkede bakromspasninger til begge sine kanter. Vi får ryddet unna når innleggene kommer og slipper med skrekken. Vi får deretter justert leddene og de fleste forsøk på bakromsballer ender med dueller i lufta eller i klypene til Ida.

Røa holder oppe et jevnt press uten å skape målsjanser. De får en rekke cornere som nesten alle blir farlige og ender med en eller annen form for avslutning. Etter 17 minutter får Røa igjen corner. Ballen skrues flott inn fra høyre, passerer Ida og har retning inn i målet. Marlene gjør et tappert forsøk på å stoppe den harde ballen, men mislykkes og krediteres i stede med selvmål.

Foto: Thomas Karlsen, fotballmagasinet.no

Foto: Thomas Karlsen, Fotballmagasinet.no

Omgangen fortsatte i samme stil. Røa hadde ball og forsøkte å spille seg igjennom et kompakt Greilag. Taklingssterke og disiplinerte Greijenter klarte å holde unna, og da lagene fikk en etterlengtet pause stod det fortsatt 0-1 på stadiontavla.

I pausen ble de blåkledde enige om å ligge lavt og kompakt et stykke ut i omgangen så sant stillingen stod seg. På Eiriks signal skulle laget flytte seg høyt i banen og kjøre på for en utligning.

Vi gjetter at Røa i sin garderobe ble enige om å slå mindre langt og heller prøve å spille seg igjennom langs bakken. Det kunne i alle fall virke slik da lagene kom ut igjen i regnværet.

I den andre omgangen fortsatte Røa det store ballinnhavet, men bakromspasningene kom sjeldnere og Røas midtbane ble mer involvert. En midtbane som til tross for Røas dominans sjeldent hadde ball i den første omgangen.

Utover i omgangen virker det som både de røde på banen og ikke minst gjengen på benken blir mer og mer frustrert. Samtidig som Greispillerne brøt flere pasninger og vant flere dueller høyere i banen. Vi prøver å sette i gang spill og komme på overganger, men sliter så fort vi har passert midtlinja. Røa var tøffe og disiplinerte i gjenvinningene og gjorde det vanskelig for oss å få med nok folk opp i banen til å kunne skape det helt store.

Røas forsøk på å tre mer ball gjennom midtbanen ga ikke resultat da Greis midtbanetrio var rask og tøft oppi spilleren som fikk ball samtidig som stopperne var flinke til å bryte ut og hindre møtende spisser i å vende opp.

De sjansene/halvsjansene Røa skapte kom stort sett etter innlegg fra kanter som er blitt spilt fri. Ida har noen flotte avverginger og redninger og er utrolig flink til å komme ut i feltet og plukke ball på både innlegg og gjennomspill.

De ti siste minuttene flyttet Grei seg vesentlig høyere i banen og lykkes delvis med å stresse Røa litt. Det resulterer rask i at Saba fikk danse litt med ballen langs dølinja og runde et par spillere på vei inn mot mål. Hun ble så dradd godt i drakta av en av spillerne hun har passert, hun holdt seg på beina, men mistet all fart og ble fratatt ballen. Her kunne dommeren etter vår mening med rette dømt straffe! For om straffe som Roseborg fikk sist helg mot Odd var straffe så var dette soleklart!

Dette angrepet er nok det nærmeste vi kommer en sjanse i løpet av hele kampen. I sluttminuttene har også Marlene en flott løp opp venstrekanten hvor hun blir spilt igjennom av Lena. I det hun nærmer seg 16 meteren blir hun stoppet og nærmere kommer vi ikke før dommeren sier at nok er nok.

young mot røa

Foto: Thomas Karlsen, Fotballmagasinet.no

Jeg må få lov til å nevne en merkelig hendelse som oppsto på overtid. Røa får innkast og dommeren velger å stoppe spillet. Frustrerte Greispillere ser at det ikke er noe bytte på gang og spør dommeren om hvorfor hun har stoppet spillet. Hun peker da på to Røaspillere i bakre rekke og forklarer at de holder på å knytte skoene sine…Det er helt nytt for meg at skoknytting fører til stopp i fotballkamper. Dette hadde nok neppe noen innvirkning på resultatet, men det ble opplevd som både frustrerende og merkelig for Greispillerne.

Trener Eirik var både stolt og imponert over jentene sine etter kampen. Han roser dem for å ha fulgt planen til punkt og prikke, og for en glimrende utførelse av den defensive organiseringen. Videre tar han selvkritikk for ikke å ha flyttet presset høyere i banen noe tidligere i den siste omgangen.

Til slutt vil vi takk alle tilskuerne som møtte opp på Greibanen. Vi er svært takknemlige for at dere trosser vær og vind for å støtte oss!!!

Greis lag (4-2-3-1): Ida, Silje P – Siri – Thea – Marie, Eirin – Marlene, Mia – Lena – Haddal, Saba

Røas lag (4-3-3): Silje V, Nora B N – Gunhild K H – Hedda S G – Isabel B, Synne S H- Elen B- Marita H I, Kine K – Sofie S J – Vilde H

Røa mål

Foto: Thomas Karlsen, Fotballmagasinet.no

Alle bildene i denne artikkelen er hentet fra Fotballmagasinet.no

Les artiklene fra Fotballmagasinet angående kampen her:

Habilt Resultat
Scoret fra cornermerket

Flere bilder fra kampen finner dere på fotballmagasinets facebookside