7. og 8. Februar stilte vi med 3 lag i Kurland Vintercup. Vålerenga stakk av med seieren mens vi kapret de tre neste plassene.

I utgangspunktet skulle vi stille med to lag. Men da arrangøren så pent spurte om vi kunne fylle plassen til Romsås som trakk laget sitt et par dager før turneringsstart var vi ikke vanskelige å be. Totalt stilte vi med 24 spillere ( 8 per lag). Vi så flere av motstanderne hadde opptil 10 spillere på benken, men vi følte 3 innbyttere var mer enn nok.

Grei 1:
IMG_7283
Bak f.v: Saba, Eirin, Lena, Sandra P.
Foran f.v: Mia, Marlene, Tawar, Silje P

Grei 2
IMG_7112
Bak f.v: Pia, Britt, Hedda, Sandra B, Maria, Thea
Foran f.v: Siri, Elisabeth H.

Grei 3
IMG_7190
Bak f.v: Silje Helen, Karen, Malene, Silje H
Foran f.v: Arlinda, Ada, Elisabeth E
Ikke tilstede: Tea

Gruppespillet

Grei 1 satte standarden i første kamp. Etter å ha ligget under 1-0 og 2-1 sa de takk for følget og gav seg ikke før det sto 20-3 på måltavla. Gruner vet nok neppe hva som traff dem, men det kan jeg fortelle. Det var en gira gjeng med Grei-jenter anført av en målsulten Saba. Kamp nr. 2 skulle spilles mot Lørenskog 2. Til vår store skuffelse møtte de aldri opp på parketten og det ble en kjedelig Walk Over. Det gikk derfor lang tid før jentene på Grei 1 skulle ut å spille om poeng. Det var da Høybråten/Stovner med tidligere Grei-jente Victoria som skulle gi oss kamp om gruppeseieren. Kampen endte med seier 10-6 hvor Grei til tider falt litt ned og slapp i unødvendige mål.

Grei 2 ville ikke være noe dårligere enn sine lagvenninner og startet turneringen med å feie over Oppsal 13-0. Neste kamp begynte mer trådt og Fjellhamar kjempet med nebb og klør og tok ledelsen hele tre ganger. Men så løsnet det for Grei-jentene og lufta gikk ut av Fjellhamars ungjenter. Sluttresultatet be 8-3 og Grei jaget gruppeseieren. I siste kamp ventet Lørenskog 1. I motsetning til Lørenskog 2 så møtte faktisk dette laget opp! Stort mer er det ikke å si om laget som ble overkjørt fra begynnelse til slutt og Grei enkelt vant 12-1. Et skår i gleden var at Pia måtte forlate banen med skade.

Grei 3 var laget som ble skrapet sammen noen dager før turneringen. Det resulterte i at det ikke var avgjort hvem som skulle ta ansvar for buret og spillerne byttet på å være keeper. I første kamp møtte de hjemmelaget Kurland som også var regjerende finalist. Grei 3 sparte ikke på kruttet og slo fjorårets sølvvinnere 5-2. Kamp nr. 2 var mot Jutul. Det ble en lek fra ende til annen hvor blant annet Arlinda fikk vist frem fintene sine. Jentene stoppet ikke før det stod 13-1. I Siste kamp ventet Sørumsand. Heller ikke dette ble store utfordringen og Grei tok en overbevisende 9-2 seier.

IMG_7092 IMG_7096 IMG_7102 IMG_7166

Sluttspill
Alle Grei-lagene ble gruppevinnere og slapp derfor å møte hverandre i kvartfinalene. Grei 1 møtte Kurland og slet litt fra starten av kampen. Men det løsnet med stor L og da kampen var over sto det 15-2 på mål tavla. Grei 2 hadde ikke store problemer i sin kvartfinale mot Øvrevoll Hosle og vant enkelt 12-2. Grei 3 ville ikke være noe dårligere og vant imponerende 8-2 over Høybråten Stovner som Grei 1 slet mer med i gruppespillet. Vi hadde dermed 3 lag videre til semifinale og at to av lagene skulle møtes var ikke til å unngå.

Grei 1 og Grei 2 ble satt til å mål krefter. Det var to nervøse lag og spenningen kunne ta og føles på. Grei 1 kom best ut av startblokkene og spilte utrolig flott fotball den første omgangen. Til pause stod det 5-1. I 2. omg ville Grei 2 vise at de ikke var noe dårligere og de begynte opphentingen. På 5-3 begynte de øyne håp for at dette skulle gå mens så økte Grei 1 til 6-3. Grei 2 reduserte igjen før Grei 1 satte inn sitt 7.ende og tiden begynte å renne ut. Det endte 7-4 i en kamp hvor lagene hadde hver sin omgang. Grei 3 møtte regjerende mester Vålerenga futsal og klarte ikke å hamle opp med de rutinerte Oslodamene. 6-2 sto det på tavla da dommeren mente at nok var nok. Dermed var det klart for Grei 1 mot Vålerenga i finalen.

Finalen er vel noe vi vil glemme så fort som mulig. Etter en flott turnering med mange flott lag som spilte fin fotball skulle vi i siste kamp møte et lag som ikke var interessert i å spille fotball i det hele tatt. Effektivt for VIF var det vel, men i grunnen ganske unødvendig for oss å stille opp. Vi hadde hatt større utbytte av å spille internkamp på banen ved siden av enn å trene pasninger på parketten foran VIF. Futsallaget som ligger på 2.plass i futsalserien la seg som et håndballforsvar på siste 3. del av banen. Fikk de tak  ballen var det om å gjøre å få den lengst mulig opp i banen kjappest mulig i håp om at noen var på løp. Skulle det bli så ille at keeperen skulle få ballen i hendene kan du vedde på at det tok minst 10 sekunder før hun fikk bestemt seg for hva hun skulle gjøre. Stort sett valgte hun å kaste så langt hun kunne mot en spiller som hadde lurt seg bak forsvareren vår.

Og hvordan kan vi så klare å tape en slik kamp? Første målet i mot kommer etter en grov pasningsfeil av vår bakerste kvinne. Pasningen blir brutt og VIF kommer alene gjennom mot Tawar. Vi bryr oss ikke så mye om det og kommer tilbake og eier kampen. Det er ikke ufortjent at Silje utligner til 1-1 før vi faktisk går opp i en 2-1 ledelse. I ettertid kan vi kanskje tenke at shit au, vi skulle lagt oss bakpå og sendt tilbake med samme mynt. Da hadde vi dradd i land seieren. Vi valgte derimot å fortsette å kjøre på fremover og satset på flere mål. Dessverre førte det til at vi glapp i markeringene bak og ikke klarte å følge folk de sjeldne gangene de kom på løp. VIF scorer to kjappe like før slutt og finaletapet er et faktum.

Alt i alt er vi godt fornøyd med helgens turnering. Lagene fikk 4 kamper hver og fikk trent mye på bevegelser rundt ballfører, hurtig omstilling og avslutninger. Vi hadde ingen keepere med i helgen og syntes det er sporty av Tawar å stille som keeper for Grei 1, av Maria, Britt og Siri som byttet på å stå for Grei 2, og for alle jentene som tok på seg hanskene for Grei 3.

IMG_7141 IMG_7117 IMG_7103 IMG_7078 IMG_7059

IMG_7082 IMG_7065 IMG_7036

Flere bilder finner dere på vår facebookside