Tirsdag kveld var det klart for treningskamp mot fjorårets spanske cupmester Espanyol Barcelona (RCD Espanyol). På bussen inn til Barcelona oppdaget en litt stresset Sidde at fotballskoa ikke hadde blitt med i bagasjen. Litt mobbing blir det nå av slik og Lena var ikke noe unntak. Men man skal passe på hva man sier og gjør for vel fremme i garderoben og halvt påkledd oppdager nettopp Lena at også hun har gått fra skoa i Lloret de Mar…

For snille piker ordner ting seg og det gjorde det også denne gangen. Sidde fikk låne sko av Maja, og Lena var heldig å brukte samme størrelse som keeperne så hun lånte Guros sko den første omgangen og Idas den siste.

 

På den lille, men fine kunstgressbanen var det LGT som kom raskest ut av startblokken. Rett fra avspark slå Lena ut på venstrekanten til Marlene som demper fint på brystet, tar ballen med seg og avslutter like utenfor mål.
Marlene startskudd (film)

Selv om det er LGT som har et lite overtak stresser vi mye og gjør mange feil. En tversoverpasning blir brutt på midten og RCD utnytter det til det fulle når de kommer etter med folk. Det kommer et skudd fra 16 meter som går i tverra. En RCD spiller er først på returen og Ida er sjanseløs.
Barcelona mål (film)

Spanjolene var små, kjappe og tekniske. Tidlig oppi situasjoner og jobbet bra. Men det må også nevnes at de tok en «spansk en» innimellom. Vi ble også overrasket over hvor lite fysisk kroppskontakt som ble tillatt samtidig som atferd det i Norge ville blitt gitt både gult og rødt kort på sjeldent ble blåst frispark for.
Under følger et klipp av høyt spart, noe spanjolene var særdeles flinke på. Så flinke at LGT-jentene etterhvert vegret seg for å gå i hodedueller på innkast. Episoden som følger er den eneste hvor det faktisk ble blåst frispark.
Spark i ansiktet

Å sparke bort ballen var også populært. Å det kunne man gjøre så ofte man ville uten at dommeren så ut til å bry seg nevneverdig.
Sparker bort ballen

LGT fortsatte å presse på men kom sjeldent til store muligheter. Eirin får noen halvsjanser, men får ikke satt RCD keeperen på det største prøvelsene.
Eirin sjanse

Tilslutt klarer Eirin likevel å få lurt ballen i mål etter et fint angrep som blir rullet opp på LGT’s venstreside med Marlene og Siri i hovedrollene før Eirin dukker opp og triller ballen rolig forbi keeper.

Det står seg 1-1 til pause.

I andre omgang tar LGT fullstendig over kampen og Guro bakerst har en forholdsvis rolig dag på jobben med kun noen få inngripener.
Den første store sjansen er det Marlene som har kommet seg fint frem før innlegget fra motsatt kant kommer.
Marlene skudd

Spillerne er roligere med ballen, finner bedre løsninger og er flinkere til å vri spillet enn hva som var tilfellet i den første omgangen. Det er likevel fortsatt for mange unødvendige balltap, men jentene er flinke til å rette opp i sine feil. En fortjent ledelse blir det når Silje legger inn fra høyrekanten. Ballen klareres halvveis, men LGT jentene står godt etter og til slutt ender ballen opp hos Lena som fyrer av fra 30 meter.
Lena Mål

Når Amalie kommer innpå er hun en konstant trussel mot RCDs forsvarspillere. De må stadig ty til tjuvtriks og vi får flere frispark i god posisjon. Anna er nærmest nettkjenning når hun sender en suser av et frispark i stolpen. På returen er Lena først, men skyter utenfor.

I kampens siste minutt er Amalie igjen på farten og kommer seg helt igjennom. Like før hun skal avslutte blir hun overfalt bakfra og som seg hør og bør blir det dømt straffe. Kampens siste spark på ballen står Lena for når hun setter straffen kontrollert i mål.

 

Kampfakta:

RCD Espanyol – LGT 1-3 (1-1)
1-0 RCD
1-1 Eirin Sveen
1-2 Lena Aanensen
1-3 Lena Aanensen

Gult kort: Lena Aanensen (lgt)

LGT’s lag : Ida (Guro)- Silje, Oda, Maja, Marie (Anna)- Marlene, Lena, Sandra (Kaja), Mia (Amalie)- Siri (Siham), Eirin