Første søndagen i mai kunne by på nydelig vær og flotte forhold for fotball. Grei-rekrutten tok turen til Røabanen for å måle krefter mot vestkantlagets rekrutter. Fjorårets oppgjør på Røabanen endte med et stygt 8-0 tap for jentene i blått. En samlet gjeng var tydelige på at det ikke kom til å skje igjen.

Etter 4-1 hjemme mot LSK 2 tidligere i uka var forhåpningene store i Grei-leiren. Jentene var enige om å prøve å bygge videre på den gode defensive organiseringen samt trøkke ennå bedre fremover.

De røde vertene klarte ikke mønstre mer en 10 kvinner til dagens kamp. Spillere er noe de har slitt med i de 3 foregående rekruttkampene også. Sist kamp startet de med kun 9, men fikk tilsig av to veteraner utover i kampen. Blant de ti som stilte finner vi flere kjente navn med god erfaring fra a-laget, og veteran Kristine Edner var også å finne på Røas midtbane. Det ville altså ikke bli noen «walk in the» park for rekruttene våre.

I begynnelsen av kampen bølger det litt frem og tilbake. Grei har mye ball, men sliter med å finne åpninger hos et defensivt Røa-lag. Når Grei da først finner bakrommet er Hanna på et fint løp alene igjenn og får meg seg ballen. Hun drar litt mot venstre før hun skyter. Dessverre blir skuddet for svakt til å sette rutinerte Kirvil Odden bakerst hos Røa på noen prøve. Røa setter god fart på kantene og kommer til noen halvsjanser i åpningsminuttene, men det virker som at forsvaret sammen med keepervikar Arlinda har god kontroll.

Vi kommer også flere ganger rundt på kant og da spesielt med Britt på den høyre siden. Innleggene er det dessverre ingen blåkledde som kommer først på. Til gjengjeld får vi en del cornere, men heller ikke her klarer vi å skape noen klare scoringsmuligheter.

Røa er ikke langt unna å ta ledelsen når en avslutning stryker tverra, men det står fortsatt 0-0 på tavla når lagene får en etterlengtet pause i solsteiken.

IMG_7883

I andre omgang er det mye frem og tilbake mellom de to 16 meterne. Først de siste 15-20 minuttene begynner det å komme gode sjanser for begge lag. Hos Grei har Maria en megasjanse når hun får stå alene på 5 meter, men en god Røakeeper er kjapt ute og får stått i veien for avslutningen. Returen klarer vi heller ikke å krangle i mål. Vi prøver oss også på noen langskudd, men kraft og plassering må bedre betraktelig om man skal overliste er keeper av Kirvils kaliber.

Heller ikke i motsatt ende klarer frustrerte Røa-spillere å få hyll på byllen. Arlinda har den ene benparaden etter den andre. Spesielt på døball er Røa giftige, men sammen med oppofrende utespillere klarer Arlinda å holde buret rent.

IMG_7887

Angrepsspiller Arlinda har vært utrolig sporty i innledningen av denne sesongen og tatt på seg keeperhanskene i Silje-Helens skadefravær. I første kamp mot Raufoss vartet hun opp med flere feberredninger og mot LSK stod hun som en vegg til frustrasjon for alle i gult. I dag fortsatte hun i samme stil og sørget for at Røa måtte gå målløse av banen. All ære til Arlinda! Nå gleder vi oss til Maria J er spilleklar så vi kan få se angrepsspilleren i sitt rette element.

Ellers fikk endelig Sandra Hag sin debut for Grei KE da hun kom inn på midtbanen 10 minutter før slutt.

IMG_7909 IMG_7928 IMG_7916 IMG_7914 IMG_7901 IMG_7904 IMG_7903 IMG_7859

Flere bilder finner du på vår facebookside :)