Litt forsinket kommer et kort referat fra kampen i Bergen hvor Grei startet best men hvor Åsane fort giret opp og tok tak.

En regntung lørdag i Bergen møttes Åsane og Grei til toppkamp i 1.divisjon. Med seier ville Grei beholde 1.plassen på tabellen og det med en kamp mindre spilt.

Det begynte bra og kampen var bare 3 minutter gammel når Grei ruller fint opp på sin høyre side. Ballen kommer tilslutt inn til Eirin som som har en forsvarer tett på seg. Hun ser Eli til venstre for seg og dytter ballen videre. Med åpen vei mot mål gjør Eli ingen feil og setter inn 1-0 til Grei.

Laget fra Oslo fortsetter å pøse på. Etter en corner i mot kjører vi en rask overgang og Marlene får med seg ballen i god posisjon. Dessverre klarer vi ikke skape det helt store. Få minutter senere har Grei-jentene igjen etablert seg i boksen til Åsane. Først redder keeper et godt skudd før Sir smeller returen i treverket. Det er svært nærme 2-0 nå.

Men mot spilles gang er det Åsane som setter den neste i kassa etter et kvarters spill. En landskudd fra 20 meter går over Guro bakerst hos Grei og vi er like langt. Etter målet i mot  er det Åsane som overtar initiativet i kampen og Grei faller flere hakk.

Det står seg 1-1 til pause.

IMG_2729

Grei’s målscorer Eli.

I garderoben blir jentene enige om å løfte seg igjen, spille god fotball og ha det gøy. Når lagene entrer banen for å ta fatt på de 45 siste minuttene er det vanskelig å se noe av dette. Åsane tar fullstendig over kampen og går opp i 2-1 i den 56 minutt. Ikke ufortjent. Igjen er det et langskudd hvor vi ikke kommer ordentlig oppi og ballen går over Guro å i mål. Kun 4 minutter senere øker Åsane til 3-1 etter et flott hodestøt på corner.

Mot slutten av kampen prøver Grei-jentene å komme seg høyere i banen og sette et viss press på Åsanejentene, men Bergenslaget kjemper godt og styrer fortsatt store deler av spillet. Grei klarer ikke å komme til de helt store sjansene. Eli har et god forsøk på hode men det blir for lite kraft og keeper er kjapt nede og har kontroll. Både Siri og Siham prøver seg på langskudd men begge ender over mål. I kampens siste minutt er det derimot Åsane som kontrer og setter den siste spikeren i kista når det setter i sitt 4. for dagen.

På den grå og mørk Greidag er det mye som ikke fungerer. Vi må prøver å gjøre noe mot dette frem mot neste helg og samtidig ta med oss det positive som er å finne. Blant annet kom vi godt ut av startblokkene og skapte 2-3 gode sjanser de 10 første minuttene. I tillegg gjør Marlene Young en god kamp på sin høyreback hvor hun bryter mye og er med på å skape det som skjer offensivt.

Kampfakta:
Åsane – Grei 1-4

0-1 Eli Gulbrandsen  3
1-1 Maria Brochmann 15
2-1 Kristin Æsæy 56
3-1 Brochmann 60
4-1 Emilie Olsen 90

Ingen gule eller røde kort.

Grei’s lag:
Guro Lindseth, Marlene Young – Kaja Skare – Marie Madsen – Silje Paulsen, Eli Gulbrandsen – Lena Aanensen – Sandra Berg – Amalie Ramadan (Siham Loulanti 71 min), Eirin Sveen (Anna Ellingsen 86 min) – Siri Delviken