Etter en fotballfri helg var det klart for å dele ut poengene som skulle vært delt ut første serierunde. Grunnet flere u-landslagsspillere på Kongsvinger ble kampen da utsatt. Tirsdag kveld gjestet altså Kongsvinger Greibanen.

IMG_3575

Siris gamleklubb gikk på et overraskende 3-1 tap hjemme mot Voss denne helga og vi forventet å møte et helttent Kongsvingerlag som ville vise seg fra en annen siden.

Det gjorde de også, men det var Grei som kom best ut av startblokkene. Kun 3 minutter er spilt når vi får corner. Denne slåes inn på Maja som avslutter på mål. Ballen stopper opp i mølja som har samlet seg rundt keeper og Kaja jobber febrilsk for å sparke ballen over linja. Til slutt er det Siri som får muligheten til å sparke i ballen og fra ca 0,5 meters hold får hun dyttet den i kassa til stor jubel blant Grei-spillere og tilhengere.

I den første omgangen ser vi to lag som vil mye og som jobber bra. Tempoet er høyt og det bølger frem og tilbake. Grei fyller ofte på med mye folk, men mange upresise pasninger gjør at Kongsvinger stadig vekk får kommer på skumle kontringer. Både 3 mot 3, 2 mot 2 og 1 mot 1. Men fantastisk innsats av forsvarsspillerne hos Grei gjør at Ida bakerst ikke blir satt på store prøver. Kongsvinger slår også svært gode og skumle cornere, men Grei får ryddet unna med kaptein Maja i spissen.

Nærmest scoring er det Eli som er. Når hun mottar ballen feilvent på rundt 16 meter, vender opp, skyter og ser ballen stryke utsiden av stolpen.

Jentene tar er etterlengte pause etter en jevn omgang med mye løping opp og ned og. Spillmessing hadde det ikke vært noe å si på om Kongsvinger også hadde hatt en nettkjenning, men iherdig forsvarspill hindret sultne rødtrøyer.

I pausen ligger fokuset i Grei-garderoben på å fortsette med samme innsats, men bedre pasningskvaliteten betraktelig. Etter kanskje sesongens verste omgang når det gjelder presisjon kunne det bare gå en vei.

I den andre omgangen sitter pasningene bedre og Kongsvinger får ikke like mange og store kontringer som i de første 45 minuttene. Vi jobber steinhardt med gjenvinning som resulterer i brudd høyt i banen. Etter 52 minutter er det nettopp dette som gjør at Eirin kommer seg gjennom på vår høyreside, tar med ballen inn og sender avsted et knallsnudd. Ballen ser ut til å gå rett i nettet og alle stopper opp, med unntak av målkåte Eli. Når ballen da treffer stolpen er hun kjapt fremme og smeller ballen forbi Kongsvingers keeper og sørger for at Grei går opp i 2-0.

Etter dette virker det som Grei-jentene har kontroll på kampen og Kongsvinger slippes sjeldent nærmere enn 20 meter inn på Greis halvdel. 70 minutter ut i kampen glipper det derimot litt. Kongsvingers spiss, Ida Bergersen, tar et flott raid og runder flere spiller. Hun sender avsted et skudd fra 10 meter som blokkeres av Kaja. Det ser ut til at Ida har full kontroll, men blokkeringa treffer Marie i neste omgang og Ida er satt ut av spill. Kongsvinger reduserer dermed til 2-1 og spenningen er til å ta og føle på.

6 minutter senere får Grei frispark 10 meter inn på Kongsvingers banehalvdel helt ute på høyrekanten. Lena legger ballen inn foran mål  hvor Maja dukker opp går i duell med keeper. Ingen av dem får fatt i ballen som ramler ned i beina på Eirin. Fra 5 meter fyrer hun av og Kongvingers kaptein, Mari Finsen, redder baller på streken, med hendene! Som seg hør og bør resulterer dette i straffe og rødt kort. Ikke alle på Kongsvinger er enige i dette og Caroline Østby snakker på seg et gult.

Lena setter straffen sikkert i mål til tross for at flere Kongsvingerspillere står å roper gjentatte ganger at det blir bom når straffet skal taes. Kongsvingers målscorer og nye kaptein Ida Bergersen må berømmes for at hun etter kampen går bort til Lena og beklager for lagets oppførsel under straffesparket.

Med en kvinne mindre det siste kvarteret blir det hardt for Kongsvinger å hente inn Greis forsprang. Ingen av lagene kommer til de helt store sjansene. Grei har full kontroll og kampen ender med en fortjent hjemmeseier.

Kampfakta:
Grei – Kongsvinger 3-1 (1-0)
1-0 Siri Delviken 3
2-0 Eli Gulbrandsen 52
2-1 Ida Bergersen 70
3-1 Lena Aanensen 76

Rødt kort: Mari Finsen (kil)
Gult kort: Caroline Østby og Ida Bergersen (kil)

Greis lag:
Ida Norstrøm, Marie Madsen-Kaja Skare-Maja Nordahl-Marlene Young, Amalie Ramadan (Ida Dåstøl 80 min)-Sandra Berg ( Elisabeth Haddal (85 min)- Lena Aanensen -Eirin Sveen -Eli Gulbrandsen, Siri Delviken (Sandra Paulos 85 min)

 

Bilder =)

IMG_3607 IMG_3620 IMG_3662 IMG_3634 IMG_3585 IMG_3590 IMG_3624 IMG_3616 IMG_3610 IMG_3784 IMG_3847 IMG_3692 IMG_3851 IMG_3813 IMG_3768 IMG_3852 IMG_3751 IMG_3752 IMG_3695