Det var klart for årets oppgjør på Greibanen. Byrival Lyn skulle gjeste Groruddalen og hadde store planer om å ta med seg alle poengene hjem. Grei ville det annerledes og sørget for sin 5. strake hjemmeseier.

Lyn med tidligere LGT trener Glenn Kleven i spisse har klartret divisjon eller divisjon de siste sesongene. Litt som LGT gjorde etter at de ble stiftet. Noen har forventinger om at laget skal ta steget rett opp i Toppseieren.

Da lagene møttes til finale i Lyn Hummel eliteturnering i vinter vant Grei-jentene fortjent. Lyn manglet da et par spiller som var på oppdrag for U-19 landslaget, noe som selvfølgelig setter sitt preg på et lag. Denne lørdagen var det blanke ark og med seier ville Grei få en liten luke til Lyn, mens med tap ville Lyn gå forbi Grei.

IMG_4075
Det var Grei som kom best i gang og fikk blant annet to cornere i løpet av de 5 første minuttene. Etter dette tok Lyn over og hadde ballen mest. På sin første store sjanse etter 9 minutter går gjestene fra vest opp i 1-0. Et innlegg fra høyresiden blir ekspedert i mål av tidligere Kolbotnspiller Anette Jokstad, utagbart for Siri bakerst hos Grei.

Etter målet forsetter Lyn å ha mest ball, uten å produsere det helt store. Grei prøver litt halvhjerta men det virker som skuldrene er litt høye og det blir gjort litt for mange feil til at vi klarer å etablere noe fint spill.

Særlig vakkert angrep er det heller ikke når Grei reduserer til 1-1 etter 28 minutter. Marlene lemper en svært høy ball inn i feltet. Her er det kun Eli og et par Lynforsvarer som befinner seg. Og når ingen hos Lyn går i dueller med Eli kan hun elegant headde inn utligningen rett over hode på Lyns keeper.

Etter dette våkner Grei og setter opp det ene fine angrept etter det andre. Vi kommer rundt på begge kantene og kommer til en rekker gode sjanser. Den størte står tidligere Lynspiller Elisabeth Haddal for. Ida runder det som rundes kan på sin høyre kant. Kommer seg ned til dølinja og legger ut til en umarkert Haddal. Dessverre er hun uheldig med avslutninger og feier ballen godt over den så og si åpne målet.

Litt senere er det Ida som får muligheten alene med keeper. Hun får ballen litt langt foran seg og avslutningen blir av det svake slaget rett på Lyns sisteskanse.

Lagene går til pause med 1-1 etter å ha hatt en halv omgang hver. Grei har stått for de størte sjansene mens Lyn har hatt ballen mest.

I den andre omgangen ser vi to lag som ønsker å avgjøre kampen til sin fordel. Begge lag ligger høyt og går med mange folk i håp om å ta ledelsen.

Begge lag har to 100 % sjanser uten at det ender med mål. For Grei kommer både Eli og Marlene igjennom alene med keeper. Desverre er avslutningene for dårlige. Lyn får sin første store sjanse på corner hvor ballen headdes mot nærmeste stolpe. Der står Lena pal og klarer ballen ut. Like etter Marlenes store sjanse alene med keeper kjører Lyn rett i angrep og kommer seg rundt på venstresiden. Et knallskudd sendes i vei. Siri er rask i reaksjonen og får dyttet ballen i tverra. Først på returen er Kaja som får klarert.

Ingen av lagene vil være fornøyd med uavgjort i denne kampen. Det bølger mye frem og tilbake men som i den første omgangen er det Lyn som har ballen mest. Avgjørelsen kommer i det 85. minutt når Amalie er sterk og gjenvinner ballen høyt i banen. Hun spiller den fint til Eirin som tar den med til dølinja og legger ut til Siri. Kontakt med et spark på ballen smeller spissen ballen i mål til stor jubel blant spillere og tilskuere.

De siste minuttene har Grei-jentene full kontroll og triller ball mellom stressende Lynjenter. Det ender altså 2-1 i en svært jevn og spennende kamp.

Lyn har et godt lag og vil nok fortsatt være med å kjempe i toppen av divisjonen. Deres neste kamp mot serietoer Fløya vil være svært viktig. Med serier vil de fortsatt ha heng på teten mens et tap kan føre til 10 poengs luke opp til Grand Bodø om de vinner sin kamp.

Skal vi har mulighet til å slå Lyn borte til høsten bør vi nok begynne å sette 100% sjanser. Lørdag holdt det akkuratt og det var ingen overbevisende seier. Der i mot var det årets deiligste seier. Det lite som føles bedre enn å slå et Lynlag med en spiller i troppen som blant annet har uttalt at det ikke finnes fotballspillere i Grei. At denne uttalelsen var med på å tenne jentene i forkant av kampen er det ingen tvil om.

Kampfakta: Grei – Lyn 2-1 (1-1)
0-1 Anette Jokstad (9 min)
1-1 Eli Gulbrandsen (28. min)
2-1 Siri Delviken (85. min)

Gult kort: Lena Aanensen og Kaja Skare (Grei)

Greis lag: Siri Ervik, Marlene Young- Maja Nordahl- Kaja Skare (Oda Burås 66 min)- Marie Madsen, Ida Dåstøl (Eirin Sveen 45 min)- Sandra Berg- Lena Aanensen- Elisabeth Haddal (Amalie Lein 78 min)- Eli Gulbrandsen, Siri Delviken

Bilder

IMG_4016

 

IMG_4141 IMG_4140 IMG_4127   IMG_4065 IMG_4060 IMG_4049 IMG_4048 IMG_4042 IMG_4007 IMG_3997 IMG_4131 IMG_4127 IMG_4164 IMG_4154

 

(Grunnet dårlig internetthastighet har jeg måtte laste opp bildene i dårlig kvalitet. Beklager dette)