Etter en uke med flott sommervær var himmelen blitt grå og mørk når derbyet mellom Oslo/Grei og Bærum/Øhil skulle finne sted på Greibanen. Begge lag har så langt hatt en litt skuffende start. Grei har med seg en godfølelse etter 2-0 seier over Fart sist, mens Øhil neppe var fornøyd med poengdeling mot Haugar på hjemmebane sist helg.

Grei var svært nære å få en like god start som sist. Før halvminutter var spilt kom Mia i rasende fart opp høyrekanten. Hun spiller inn på Saba som er nære ved å gi hjemmelaget en drømmestart. Jentene fortsette i samme stil og setter press på gjestene. Vi kommer oss rundt på kantene og da spesielt på venstresiden hvor Marie terroriserte backen sin med god hjelp av Silje og spissene. Vi har noen halvsjanser og får testet både forsvar og keeper. Dette resulterer i flere cornere.

Først på corner nr. 4 lyktes vi endelig. 23 minutter er spilt når Mia slå corneren. Tawar er tøffest i feltet og på volley med strak rist gir hun Grei 1-0 ledelse.IMG_8592

Et par minutter senere har Øhil innkast opp på sin høyre side. Ballen havner i beina på spissen som har Tawar i tett i ryggen. Hun prøver å vende, men får ballen for langt foran seg og den triller mot dølinja. I det hun forsøker å vende kroppen snubler hun i Tawars bein og dommeren dømmer straffe. En sikker straffeskytter sørger for at lagene er like langt. Spissen som falt fortalte selv til Greis stopper, etter at straffet var tatt, at hun ikke ble felt, men at hun derimot satt fast. Hun var enig i at det egentlig ikke var straffe og når dommeren først dømte straffe burde hun kanskje også vurdert og ta frem et kort av en eller annen valør. Tenk om spillere kunne vært så ærlige at de sa i fra til dommeren før slike situasjoner kan avgjøre kamper.
IMG_8596

Etter målet falt nivået hos hjemmelaget. Lange baller ble spilt i ingenmannsland og vi inviterer Øhil mer med i kampen. I løpet av de siste 20 minuttene prøver gjestene seg på noen langskudd, men kun ved en anledning må Ida ut i full strekk. Resten er ufarlig. Vi har også våre halvfarligheter, men vi klarer ikke å sette bortelagets keeper på prøve. Etter 45 spilte minutter går lagene i garderoben med 1-1 på resultattavla. Grei har vært best, men Øhil har kommet seg utover i omgangen.

IMG_8584

2. omgang er så vidt i gang når Mia viser mestertakler på høyresiden. Først finter hun bort backen og setter fart mot dølinja. Hun tar så ballen med seg inn mot mål og lurer nok en Øhil-forsvarer før hun titter opp og sender ballen til Eirin som kommer på løp inn i feltet. Fra 12 meter breisider midtbanespilleren ballen i mål, utagbart for Øhils sisteskanse.

Grei fortsetter som i 1. omgang med å styre kampen og det meste foregår på Øhils banehalvdel. Vi kommer oss rundt på begge kantene, men klarer ikke å skape all verden. 20 minutter ut i omgangen virker det som Øhil våkner og finner ut at de vil være med i kampen igjen. De prøver seg på bakrom og skaper halvfarligheter og enkelte store sjanser. Den største får de når ballen blir spilt over vår backrekke og vi må på løpetur. Øhils høyrekant får først tak i ballen og når Lena kommer på plass i presset spiller hun inn foran mål hvor Silje P er i løpsduell mot venstrekanten. Sistnevnte er først på ball og tar den med seg inn mot mål mens Silje prøver å presse henne utover. Ida kommer ut og gjør seg stor og når kanten avslutter får Ida en kroppsdel på ballen og avverger mål.  Ballen blir liggende inne i 5 meteren, men vi klarer å komme oss først på ballen og få klarert.
IMG_8613

Den andre store trippelsjansen er det Lena som serverer gjestene når hun mislykkes i et forsøk på å skjerme ballen ut over dølinja. Ballen blir snappet og lagt inn foran mål. Bestemt på å rydder opp etter seg klarer Lena å blokkere hele tre skuddforsøk fra Øhil før ballen endelig klareres ut og Grei kan få igjen pusten.

De siste 10 minuttene bølger det frem og tilbake med sjanser til begge lag. Den største får 15 år gamle Selma når hun blir fint spilt fri av Silje C. Avslutningen er centimetre fra å passere Øhils keeper. Men en god sisteskanse får ei hånd på ballen. Returen havner i feltet, men hos en Øhilspiller som febrilsk klarerer.

Øhils siste desperate forsøk på utlikning kommer stort sett på langskudd som enten går i klypene til Ida eller over mål. De har også noe innlegg som en bestemt og god Ida plukker.

Grei kjemper og løper det de har for å dra i land seieren og når dommeren endelig signaliserer at kampen er over er det full jubel blant de blå som tar et steg opp fra nedrykkssumpa.

Greis lag i formasjon (4-2-3-1): Ida, Silje P – Lena – Tawar – Pia, Eirin – Marlene, Marie (Selma 68.min) – Saba – Haddal (Silje C 74.min), Mia

Gult kort: Saba

Ubenyttede innbyttere: Elisabeth E, Hedda, Silje G
Utilgjengelig: Thea (syk), Sandra P (skadet), Sandra B (skadet), Siri (skadet)

Under følger et knippe bilder. Flere bilder finner du som vanlig på vår facebookside =)

IMG_8610 IMG_8597 IMG_8561 IMG_8583 IMG_8540 IMG_8549 IMG_8546