Lørdag 27. April var det klar for sesongens første hjemmekamp. På motsatt banehalvdel ventet Voss som før dagens kampen stod med et 5-0 tap for Grand Bodø etter sin sesongdebut.

Kun seier ville være godt nok i denne kampen om vi har tenkt å henge med i toppen av 1.divisjon.  Likevel ligger hovedfokuset på å ha det gøy og spille bra sammen. Slik blir det gjerne resultater av =)
IMG_2663

 

I det første omgangen legger Voss seg lavt og lar oss trille mye ball på egen halvdel. Vi får likevel lokket dem frem og det åpner seg rom på kantene. Amalie fortsetter der hun slapp sist, med å herje på høyrekanten og løpe backer og kanter som prøver å stoppe henne. Det er kun gått 12 minutter når hun er på et av sine fine løp med ball. Tar den med til dølinja og legger inn til Eirin som fra 7 meter dunker ballen knallhardt i krysset.

5 minutter senere er Amalie på farten og kommer til innlegg. Denne ganger er det Lena som kommer i full fart inn i boksen og forsøker seg på en stuphead fra 11 meter. Heading blir blokkert men Eli er våken og brenner til det hun har fra 7 meter. Ballen går kontant i mål og det står 2-0 på resultattavla.

Greijentene spiller mye ball og Voss blir løpende i mellom. De klarer likevel ikke å spille seg frem til de helt store sjansene. Eli rekker nesten er ball som keeper får klarert i siste sekund og Lena prøver seg på et frispark fra 25 meter, men treffer ikke rent og ballen går utenfor.

Voss på sin side er aldri noen trussel og Ida har en rolig dag bakerst hos Grei-jentene. Det nærmeste Voss kommer er en corner hvor det aldri blir ordentlig farlig.

IMG_2707

Eirin gratuleres etter å ha åpnet målkontoen.

 

I pausen ble vi enige om om bruke den neste omgangen på å trene på trekk samt jobbe for å få ballen til å gå fortere.

Voss møtte oss høyre oppe i banen og lot ikke backrekka få rom til å spille på samme måte som i den første omgangen. Vestlendingene var mer aggressive og bedre til å ødelegge vårt spill. Vi klarte ikke å få ballen til  å gå og havne etterhvert inn i samme spor som Voss. Et spor som var lite produktiv og som besto av mye duellspill. Ingen av lagene klart å holde spesielt lenge på ballen og bøy på ytterst få sjanser.

Nærmest er det Grei som er blant annet når Amalie igjen kommer rundt på kanten og legger inn foran mål. Ballen passerer kun meteren fra mål men verken Greijenter eller gjesten fra Voss får tak i ballen og den forsetter ut til innkast på motsatt side. Den eneste som faktisk klarer å få ballen i mål er Maja som flott header inn en corner. Dessverre har Eirin vært litt for tøff inne i boksen og får frispark i mot seg. Dermed blir scoringa annulert.

Voss kommer inn til noen nevneverdige sjanser i denne omgangen heller, men unntak av en situasjon hvor Maja kommer for sent inn i en duell og Voss muligens blir snytt for straffespark.

Eller er det mye kriging på midten og Grei-jentene vinner 9 av 10 dueller på hode. Det hjelper likvel lite når vi er alt for dårlige til å komme etter å vinne 2.baller, for der er Voss absolutt best.

Kampen ebber ut og Grei haler i land en 2-0 seier uten å ha vært særlig truet.

Grei – Voss 2-0 (2-0)

1-0 Eirin Sveen 12 min
2-0 Eli Gulbrandsen 17 min

Gult kort: Ingvild Stavenes (Voss)

Grei’s lag;

Ida Nordstøm – Marlene Young, Maja Nordahl, Marie Madsen, Silje Paulsen (Anna Ellingsen 73 min) – Eli Gulbrandsen, Lena Aanensen, Sandra Berg, Amalie Ramadan – Eirin Sveen (Sandra Paulos 77.min), Siri Delviken

 

Bilder fra kampen
IMG_2720 IMG_2875 IMG_2721 IMG_2829 IMG_2687 IMG_2728 IMG_2817 IMG_2840 IMG_2777 IMG_2854 IMG_2921 IMG_2775 IMG_2790 IMG_2866