Sol og 18 varmegrader ble vi lovet i Sarpsborg på lagets egen facebookside. Solbriller ble anbefalt og alt lå til rett for en flott dag med fotball. Gjengen med Grei-jenter som satte seg på bussen nedover E6 var svært klare for å komme i gang med årets sesong og ikke minst gira på å fikse 3 poeng i første kamp. Slik gikk det desverre ikke.

«Never change a winning team» var det en eller annen smarting som en gang sa. Og kanskje det var nettopp derfor Grei stilte med den sammen formasjon og 11-eren som en uke tidligere fikk Urædd i kne.

Vi startet litt fomlete, hadde ball endel, men slet med å etablere spill på motstanderens banehalvdel. S08 brøt mye sentralt i banen og satte fart fremover, noe som resulterte i noen halvfarligheter som Ida selvfølgelig hadde kontroll på. Omgangen sett over ett er relativt jevn. De har noen store målsjanser og vi har noen ennå større. Både Siri og Saba var alene gjennom mot keeper. Saba valgte å runde og havnet alt for nære dølinja til å kunne ekspedere ballen i mål. Siri prøvde seg på avslutning ved en anledning, men keeper avverget. Ved en annen anledning forsøkte hun å plassere, men ballen strøk stolpen. Siri hadde også et langskudd fra 18 meter som gikk til side for mål. Ellers kom Mia stadig rundt på høyrekanten og fikk langt inn foran mål, men vi kom aldri til noen gode avslutninger etter disse innleggene.

I omgangens siste spilleminutt kjemper vi frem vår første corner. Mia slår den perfekt inn i feltet hvor Lena rager høyest og sender ballen i tverra med pannebrasken. Thea prøver seg på returen men skuddet blir blokkert. I tillegg til disse større sjansene har vi også flere fine gjennomspill på gode løp. Den våte gressmatte gjorde sitt til at ballen fikk ekstra fart og pasningene ble litt for lange så en offensiv S08 keeper fikk avverget.

 

IMG_7644
(Flere bilder nederst i referatet)

Den andre omgangen er bare 4 minutter gammel når vi ikke får klarert ordentlig. Sarpsborg legger inn fra høyre og Tawar går i været. Hun forlenger innlegget og ballen havner hos Haddal som mislykkes med klareringen og ballens snappes opp av en S08 spiller som setter den i kassa bak en sjanseløs Ida.

Herfra og ut presser vi på for utlikning. Vi står høyt og kommer oss til innlegg gang etter gang. Flere av dem ender også opp i gode muligheter. Blant annet to stolpeskudd. Thea er nær scoring når hun på frispark kommer inn på bakerste stolpe, men avslutninga fra 2 meter går dessverre over. Marlene testet også skuddfoten med flott skudd med retning mot krysset, men ballen stoppes av armen (!) til en Sarpsborgspiller. Utrolig nok lar dommeren spillet gå videre. Vi mener også at vi ble snytt for straffe når Sandra B i forbindelse med et innlegg blir revet ned i feltet. Dommeren lar ikke denne situasjonen gå, han gir nemlig S08 frispark.

Som resultat av at vi står høyt og presser kommer S08 på noen overganger. De har et par allrighte sjanser i løpet av omgangen, men Ida bakerst er som en vegg og rydder opp det forsvaret ikke selv makter å få ordnet opp i. At Sarspborg Avis kårer S08 keeper Frantsen til banens beste vil vi ikke si oss uenige i. Bare så synd at vi hjalp henne såpass mye som vi gjorde.

 

Gjennomgang av video viser at possession i kampen lå på 52-48 i favør Grei. Ettersom Sarpsborg 08 på sin hjemmeside skriver at de styrte spillet fra første spark på ballen kan vi jo ta med at possession første 15. min var 55-45 i favør Grei. Til gjengjeld var det S08 som var nærmest scoring det første kvarteret. Sjansestatistikken viser 13-6 i målsjanser favør Grei. Da er et par dårlige skuddforsøk fra Groruddalsjentene trukket fra. I tillegg til de to straffesituasjonene ser man også at Grei mister en godt målsjanse ved feildømt offside.

For de spesielt intressert kan vi også nevnte at ballen skiftet eier (lag) 308 ganger i løpet av kampen. Det tilsvarer ca hvert 17’ende sekund. Så å si at det ene eller andre laget hadde kontroll på kampen er nok å ta litt hardt i. Sjansestatistikken viser at Grei skapte mest, mens S08 var mest effektive.

Referat Sarpsborg 08’s hjemmeside
Sarpsborg avis

IMG_7676 IMG_7674 IMG_7666 IMG_7665 IMG_7657 IMG_7637 IMG_7663

Flere bilder finner du på vår facebookside