Lørdag ettermiddag var det dags for generalprøven før 1.divisjon sparkes igang neste helg og poeng skal deles ut. Grei-jentene tok turen til Porsgrunn for å møte leder av vintertabellen og opprykksfavoritt Urædd.

Fredag morgen fikk spillerne beskjed om at kampen sannsynligvis ville bli avlyst da vi slet med å kunne stille lag. Ettermiddagen samme dag kom kontrabeskjeden og 15 jenter var klare for å dra sørover.

I garderoben før kamp gav trener Eirik beskjed om dette ville bli en kamp hvor det skulle eksperimenteres da dette var siste muligheten til å få testet spiller i forskjellige posisjoner før sesongstart. Han presiserte også at det er og blir en treningskamp og ingen poeng skal deles ut.

Spillerne på sin side husket godt sist de var på besøk hos Urædd og ble overkjørt. Det ble et stygt 5-0 tap i serien forrige vår. Det var revansjesugne Grei-spillere som entret kunstgressbanen på Kjølnes 13.55.

Grei satte standarden fra start og gikk ut høyt og hardt. Allerede etter 7 minutter ga det resultat. Saba er kjapt oppe i Urædds høyreback og stjeler ballen. Hun kikker opp på keeper før hun fra 17 meter skyter over keeper mot lengste hjørne. Ballen går i stanga og spretter så inn i mål.

Omgangen var preget av tøft Grei-press og Urædd ble presset til å spille mye bakover. Urædds største sjanse kom etter en flott enkeltprestasjon. J19 landslagspiller Nora Eide Lie feiret EM-avansement med å drible seg forbi 4-5 Grei-jenter for så å komme alene med burvokter Ida. Ballens setter hun, dessverre for Urædd, over målet.

Ut over dette er det ingen av lagene som kommer til store målsjanser. Grei kommer til noen innlegg og skudd som ikke setter Uræddkeeperen på store prøver. Urædd på sin side får mange frispark i ok posisjoner, men Grei-spillerne er sterke i feltet og er ikke Ida ute å rydder opp så er det en annen Grei-spiller som er først på ballen.

I andre omgang kom alle innbytterne innpå og laget ellers ble rokkert rundt på. Blant annet fikk 15 år gamle Selma Måseidvåg sin debut for a-laget. Kun to spillere (Marlene og Mia) fikk bli i posisjonene de startet i.

Den andre omgangen var litt lik den første. Grei-jentene fortsatte og presse tøft og Urædd slo mye bakover. Urædds største sjansen kom på et skudd fra omtrent 16 meter som Ida fikk dyttet ut til corner. De kom seg også mer rundt på kantene og fikk til noen innlegg fra sin venstre siden. Igjen var Grei-jentene tøffest i boksen og fikk ryddet unna det som kom.

Grei var nærmeste scoring da Britt la inn fra høyrekanten. Sandra B vant duellen med Urædds keeper. Ballen spratt på mållinjen før keeper fikk kastet seg ned og avverget mål i mot. Saba ble også spilt fint igjennom og plasserte ballen i mål før hun oppfattet at dommeren hadde blåst av for offside, noe ikke alle på sidelinjen var helt enig i.

Alt i alt var dette en kamp hvor vi var spesielt fornøyd med den defensive organiseringen og innsatsen. Noen fine angrep ble det og forhåpentligvis kommer det ennå flere neste helg i Sarpsborg. Alle spillerne utførte oppgavene sine godt i dag, tiltross for at endel spilte i litt uvante posisjoner. Spesielt Haddal som for anledningen fikk prøve seg som back imponerte stort.

Vi spilte tøft men fear. Kun Saba hadde en takling som var litt over streken. Noen hun også ble belønnet med gult kort for.

IMG_5443

Urædd – Grei 0-1 (0-1)
0-1 Saba Soofi (7.min)

Gult kort: Saba Soofi

Greis lag 1. omg: Ida, Marie – Tawar – Thea – Haddal, Lena – Marlene, Mia – Siri – Saba, Eirin
Greis lag 2. omg: Ida, Britt – Siri – Lena – Hedda, Eirin- Marlene, Mia – Sandra B – Selma, Saba
Bytter i 2.omg: Tawar inn for Saba, Haddal inn for Mia.

 

Urædds referat kan leses her